Att addera hälsokost i vardagen kan vara bra för alla människor. Det finns dock vissa produkter som är särskilt lämpliga för dig som tränar mycket. Rödbetsjuice samt olika vitaminer och mineraler kan hjälpa dig att förbättra din uthållighet, öka muskelmassan samt bidra till ett starkare immunförsvar.

Aktiva personer som tränar hårt måste vara extra noga med sin kost för att säkerställa det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Det finns vissa hälsokostprodukter som kan förbättra din träning och din hälsa. Du kan läsa mer om dessa här.

För uthållighetsträning

Om du tränar uthållighetssporter, exempelvis löpning, cykling och andra konditionssporter, kan det vara bra att se över intaget av mineraler och vitaminer. Hos https://www.dcg.se/produkt-kategori/kosttillskott/ hittar du ett stort utbud av kosttillskott som passar aktiva personer. Här hittar du även rödbetsjuice som är en av de hälsokostprodukter som ofta rekommenderas till för uthållighetsträning. Rödbetsjuice har en prestationshöjande förmåga eftersom den ökar musklernas uthållighet. Rödbetor innehåller en hög andel nitrat som även bidrar till sänkt blodtryck. Hos dcg.se hittar du även många olika kosttillskott som innehåller livsnödvändiga vitaminer och mineraler som lämpar sig för aktiva personer. Bland annat hittar du tillskott med C-vitamin och E-vitamin som är viktiga antioxidanter vid träning. De skyddar cellerna mot oxidativ stress och gör så att immunförsvaret fungerar normalt. Även magnesium är bra vid träning eftersom det ser till att både nervsystemet och musklerna fungerar normalt.

För muskelbygge

Även du som tränar styrka mer än kondition kan med fördel komplettera kosten med hälsokost. Alla som tränar har behov av vitaminer och mineraler. För muskelbygge rekommenderas ofta zink, magnesium, vitamin B6 och quercetin. Även kosttillskott med nyponpulver och MSM är bra val för muskeltillväxten. MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan som är en organisk svavelförening. MSM kan bland annat hjälpa mot träningsvärk och muskelinflammation.