Drömmer du om att tappa kilon och äntligen komma i de kläder du kunde ha förut? Har du testat dieter tidigare men gått upp alla kilona igen? Då är det dags att göra en ordentlig planering som har de ingredienser du behöver för att gå ner i vikt och hålla vikten.

A och o när det kommer till viktminskning är att få ordning på kosten. Det kan vara kämpigt att behöva planera goda och kalorisnåla maträtter men det är fullt möjligt. Istället för att lägga tid på att skriva en lång inköpslista och spendera flera timmar i mataffären varje vecka kan du beställa hem nyttiga måltider. På https://matkasseidag.se/ är det enkelt att jämföra olika matkassar och klicka hem den som passar dig bäst.

Planera din viktminskning

Skinny,Woman,Body,With,Loose,Pants,light,Weight,Body,With,LooseFörst och främst gäller det att ha en strategi för din viktminskning så att du är beredd på de utmaningar som kan uppstå. Undvik alltför snabba viktminskningar och försök istället att hitta ett sätt att äta och träna på som du klarar av att fortsätta med resten av livet. Kom ihåg att ha tålamod och att inte bli besviken om vågen står stilla ett tag. Det är fullt naturligt att då och då hamna på en viktplatå. För det mesta börjar siffran på vågen peka neråt igen så länge du inte faller för frestelsen att gå tillbaka till dina gamla kostvanor.

Träna rätt för stabil vikt

Träning kan hjälpa dig att gå ner i vikt och bli viktstabil på lång sikt. Fysisk aktivitet gör också att du mår bättre mentalt, något som är extra viktigt när du ska gå ner i vikt. Ta gärna hjälp av en motionstabell för att räkna ut hur mycket kalorier olika träningsformer förbrukar. Kom dock ihåg att välja en motionsaktivitet som du tycker om så att du inte lägger av efter bara några veckor. Det är ju den träning som blir av som räknas!