Vem vill inte ha härligt tonade snygga muskler som man kan vara stolt över? Detta är bog något de flesta av oss vill åt men för att få till det måste du jobba för det. Detta är dock inte alltid så svårt som det kan verka utan med lite vilja och motivation samt rätt övningar kommer du långt.

Styrketräning är en förutsättning för att du ska kunna bygga muskler. Men det viktigaste att tänka på är att du gör varierade övningar som fokuserar på hela kroppen. Ett utmärkt redskap att ha hemma eller använda på gymmet är kettlebells för helkroppsövningar. Med dessa kan du träna såväl ben som armar och bål och få de där musklerna du längtat efter.

Styrketräna med rätt redskap

fitnessDu kanske tror att du behöver lyfta så tungt som möjligt för att dina muskler ska bli starkare men så är inte fallet.

”40-50 procent av en maxvikt kan räcka, säger Marcus Moberg vid Gymnastik- och idrottshögskolan till SR”

Lyfter du 40-50 procent kan du på bara några veckor uppleva hur din styrka utvecklas och att du kommer orka mycket mer. De redskap som är perfekta att använda sig av är bland annat kettlebells, hantlar och en skivstång med vikter.

Tips när du styrketränar

Några tips du kan tänka på för att få till de där efterlängtade musklerna är att vila är viktigt. Tränar du för hårt kommer du få motsatt effekt och trötta ut dian muskler. Det kan även vara en fördel att ta tillskott av protein precis innan du går och lägger dig.