Träning är oerhört kul och bra för hälsan, men vissa träningsformer går även väldigt bra att tävla i. En utav dessa är crossfit och varje år anordnas massvis med tävlingar i träningsformen, både i Sverige och runt om i världen.

11858224-men-compete-in-fitness-crossfit-orenburg-russia

I Helsingborgs dagblad kan man läsa om att en tävling i crossfit har lockat många deltagare. Tävlingen hölls i skånska Ängelholm och efter att bara ha funnits ett år, har intresset redan blivit enormt. En utav tävlingsgrenarna var den så kallade Bunkern battle där deltagarna skulle göra så många armhävningar, styrkelyft eller pullups de klarade under den utsatta tävlingstiden.  Grenarna var innan tävlingen okända för tävlingsdeltagarna men de flesta kom väl förberedda. Med tävlingen hoppades det crossfit-gym som stod bakom den, att intresset för träningsformen skulle öka, vilket det verkligen verkar ha gjort.

Anordna crossfit-tävling

Att anordna tävlingar i crossfit har inte bara blivit populärt i Skåne, utan i princip hela världen håller på med det. Mycket har nog att göra med att alla som tränar tillräckligt kan vara med och att dessa tävlingar är så lätta att arrangera. De flesta gym som erbjuder crossfit kan hålla en tävling i det. Det enda som behövs är lite bra marknadsföring, kunskaper om hur man arrangerar tävling och ett fint pris från exempelvis glentons.se. Vill man inte arragera en crossfit-tävling, utan enbart vara med i en, finns det massiv med tävlingar som hålls varje år. Förutom den i Skåne, finns ett flertal tävlingar i Stockholm och även en stor tävling i Dalarna som man skriver om här.

Tävla på internationell nivå

Blir man väldigt bra på crossfit, och presterar bra på de svenska tävlingarna, kan man ta det ännu längre och tävla i crossfit-EM eller VM. Den som vill vara med i dessa mästerskap kan kvala in genom crossfit open. Det är dock hård konkurrens och över 200 000 deltagare kvalar från hela världen. På st.nu kan man läsa om 30 av dessa personer som kvalar i år och de kommer alla från Sundsvall. De tror gott om sina chanser att komma till final men de konstaterar att de absolut bästa inom crossfit finns i USA eftersom träningsformen är mycket större där.