1495059-white-sneakers-on-whiteEnligt Helsingsborgs Dagblad är det tack vare sina träningsskor som man undviker skador på bästa sätt, om man har rätt skor vill säga!

På nätet finns otaliga skobutiker att välja sina skor ifrån, och det finns även sajter så som www.footmall.se som samlar alla köpställen på en och samma sajt vilket gör det lättare att navigera i skodjungeln. Men om man inte vet vilka skor man ska välja för att vara bäst skyddad kan det vara lite svårt att veta vilka man ska klicka hem.

Att tänka på vid val av träningsskor

  1. Vilken sport – enligt Kristianstadsbladet har alla olika träningsskor olika funktion beroende på vilken sport man vill utöva, exempelvis ser man i löparskor att dessa har främst stötdämpning vid hälen samtidigt som aerobicskor har dämpning både fram och bak då denna typ av träning belastar hela foten. Så när du ska välja ut dina skor ska du vara tydlig med i vilket ändamål skon ska ha.
  2. Storlek – med träningsskor kan det ibland vara bättre att välja en annan storlek än den du har i dina vardagsskor eller finskor, då det är ytterst viktigt att dessa sitter som en smäck.
  3. Vårda dina skor – i en intervju i Metro berättar experten Fredrik om hur viktigt det är att byta skor beroende hur mycket man tränar, genom att exempelvis ha två par skor som man varierar emellan. Likaså pratar han om hur viktigt det är att tvätta skorna ofta, ett tips är till exempel att ställa in dem i duschen och tvätta inifrån och ut för att sedan låta dem självtorka.
  4. Årstid – alla våra årstider har olika påverkan på våra träningsscheman, och likaså på hur vi bör klä oss. Ska man exempelvis ut och springa under vintertid kans det vara en god idé att ha ett par specifika skor just för denna årsid och ett par andra skor för sommartid.

Vilken prisklass ska man titta efter?

En uppfattning som många har är att dyra skor alltid har bättre kvalitet än vad billigare skor har. Detta är inte en absolut sanning, för i många fall så landar prislappen på en viss nivå av den enkla anledning att skon har ett visst märke, vilket betyder att du betalar ett högt pris för skon bara för att denna har en viss logga på sig. Därför är det viktigare att gå efter känslan man får när man prövar skon och inte bara efter priset. Men om man vill handla från ett visst skomärke och vill få priset lite billigare är det en god idé att handla online istället eftersom att man på nätet kan göra riktiga fynd.