Drömmer du om den där toppformen men kommer aldrig riktigt dit? Vill du bli piggare och må bättre utan att behöva släpa dig till ett trist och tråkigt gym flera gånger i veckan? Då är nog cykling något för dig. Det kan man göra i sin egen takt eller att träningscykla stenhårt. Oavsett vad man väljer så kommer det garanterat att ha en god effekt på din hälsa och kropp.cykel

Det finns massor av att bra anledningar till att cykla och ett är att man kan göra det oavsett vilken kondition eller styrka man har från början. Dessutom är det så att cykling inte belastar kroppen på samma sätt som till exempel löpträning eller styrketräning. Har man problem med leder eller ont en gammal knäskada är det perfekt att få sin motion genom cykeln. Det stärker upp kroppen och ger bra uthållighet, utan att det känns sådär jobbigt. Det är dock viktigt att ha en bra cykel och bra utrustning, på www.cykloteket.se finns massor av produkter perfekta för sig som cyklar på fritiden eller som proffs.

Anledningar till att cykla

Varför ska man cykla då? Om man inte blivit övertygad än så finns det en lång lista att göra. I en artikel i Expressen kan man läsa om att cykling ger rumpan och låren en riktig körare, att det faktiskt tränar hela kroppen och lite extra på kroppens största och viktigaste muskler. Det är lätt att få upp en hög puls vilket är grunden i att utöva bra konditionsträning och successivt förbättras. Faktum är att cykling är en väldigt social sport, och man får mycket naturupplevelser om man väljer att ta sig lite utanför stan eller cyklar i parker. Det är även ett mycket bra verktyg för att få in mer vardagsmotion, att cykla till och från jobbet, eller till och från skolan är superbra träning som knappt inte känns jobbigt. Om man tänker på hur folkhälsan ser ut, så är det ett smart drag att lära barnen cykla till skolan i låg ålder, att få in det som en vana. Det är bra för att motverka både psykisk och fysisk ohälsa hos dem redan när de är små.